10 tips for å rense piercingen riktig!

10 tips for å rense piercingen riktig!

Her får du noen enkle tips og råd for å rense og ivareta din nye piercing. Ved riktig stell og etterbehandling vil du få en raskere grotid og minske risiko for arrdannelse og infeksjoner.

  1. Dersom du har en piercing det er vanskelig å komme til kan du gjerne få noen til å utføre rens for deg, da blir det enklere å komme til over alt.

  2. Vask alltid hendene før behandling. Vann og såpe er best. Husk å vaske mellom fingrene, på håndbaken, rundt håndleddet og på fingertuppene - du vet at du er ren på hendene når du har sunget “happy birthday to you” to ganger i hodet :D Tørk hendene med papir eller rent håndkle og skru av vannet uten å berøre kranen med hendene.

  3. Vi anbefaler saltvannspray som rensemiddel, ulike typer sårrens og såpe er sterkt og kan føre til at piercingen tørker ut og blir irritert. Legg frem utstyret du trenger: Saltvannsspray, bomullspinner (Q-tips) og evnt bomullspads, legg det klart på en ren overflate eller et rent stykke papir. Spray saltvannsspray på q-tips og bommulspads.

  4. Ikke ta ut smykket for å rense piercingen - et ferskt hull vil lukke seg nesten umiddelbart og det er vondt og vanskelig - noen ganger umulig - å få satt smykket på plass igjen. 

  5. Spray Saltvannsspray direkte på piercingen og la det virke ca 30 sekunder. 

  6. Bruk Q-tips til å fjerne synlig smuss og skorper fra piercingen, bruk evnt bomullspads til å fjerne rester rundt piercingen. Tørk av fuktighet med en tørr og ren Q-tips og/eller bomullspads.

  7. Ikke vri smykket inn og ut av hullet. Smykket skal sitte mest mulig stille for ikke å rive opp den huden som nettopp er tilhelet. Dersom man hele tiden flytter på smykket vil det dannes arrvev som igjen kan gi klumper i piercingen. 

  8. Piercingen skal renses 2 ganger daglig under hele gro-perioden.Lengde på tilheling avhenger av hvilken type piercing du tar.

  9. Førstegangssmykket må sitte i minimum 2 uker før du bytter. Vi anbefaler 6-8 uker. Dersom du har en piercing som er vanskelig å få byttet smykke kan du bestille tid til å få byttet det i salongen.

  10. Du bør alltid bytte førstegangssmykke etter maksimum 8 uke. Når man setter en ny piercing vil vi alltid velge et smykke som gir rom for hevelse. Dersom du ikke bytter til et mer passende smykke når den første tilhelingen er over risikerer du arrdannelse og komplikasjoner fordi smykket er for stort. 

Dersom du har andre spørsmål vedrørende din piercing er du velkommen til å ta kontakt. Ønsker du hjelp til å bytte smykke kan du bestille tid til dette via vårt bookingsystem eller ved å kontakte oss på facebook messenger, telefon eller e-post. 


KONTAKT OSS

©2021 Pigmentet
Before browse our site, please accept our privacy policy
Bestill Time
LYNGDAL
Bestill Time
MANDAL